Onderwijsroute naar het mbo

Waarom deze route volgen?

Aansluitend op je inburgering instromen in een beroepsopleiding op jouw niveau. Voor mensen die vóór 1 januari 2022 inburgeringsplichtig zijn geworden.

Wat ga jij leren

In meerdere stappen van elk 10 weken nemen wij jou mee door het programma. Afhankelijk van jouw kwaliteiten volg je de route die leidt tot instroom in mbo niveau 2/3 of instroom bij mbo niveau 4. Het belangrijkste onderdeel zijn de NT2-lessen. Je krijgt les in de Nederlandse taal tot B1-niveau. Dit heb je namelijk nodig om in te stromen in het mbo. Als dat niet lukt dan kijken we met je mee naar de mogelijkheid van het volgen van een Entree-opleiding of een Combinatietraject (BBL + Entree). Of je gaat praktijkleren met een praktijkverklaring. Naast de NT2-lessen krijg je onder andere Engels, rekenen, digitale vaardigheden en hulp bij het kiezen van een opleiding of beroep. Ook maak je kennis met studenten die al een mbo-opleiding volgen. Zij vertellen jou over hun opleiding en horen graag meer over jou en over jouw cultuur.

Begeleiding

Omdat wij tijdens de onderwijsroute veel van jou vragen, zorgen wij voor goede begeleiding. Een loopbaancoach van Rijn IJssel is voor jou een belangrijk persoon. Bij de start van het traject informeert de loopbaancoach jou over de inhoud van het traject en over praktische zaken zoals lestijden en de te maken keuzes binnen de Onderwijsroute. Je kunt niet alleen op jouw vaste begeleidingsuren terecht bij jouw loopbaancoach maar ook tijdens het wekelijks inloopspreekuur.

Duur

Deze Onderwijsroute duurt 1,5 jaar. Je volgt ongeveer 25 uur les per week. Je kunt starten in augustus of in februari.

Opstartklas

Als je tussentijds (dus niet in augustus of februari) wordt aangemeld voor de Onderwijsroute
dan kom je in een opstartklas. In de opstartklas krijg je alvast 5 uur per week NT2-les.

Aanmelden

Aanmelden voor deze Onderwijsroute gaat via de contactpersoon van de gemeente.

Waar

Zijpendaalseweg 167, Arnhem