Lassen

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 2 (Staal)

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 2 (Staal)

Wil je in meer verschillende lasposities leren booglassen met beklede elektrode (BMBE)? In deze opleiding leer je hoe je kunt hoeklassen in diverse posities en met verschillende a-hoogtes.

Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij BMBE wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten. De opleiding Booglassen Met Bekleder Elektrode (BMBE) NIL-niveau 2 (Staal) wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) in een klas met maximaal 10 deelnemers.

Wat leer je?

De opleiding op het tweede niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat (S235) van 4, 10 en 12 mm. Tijdens de opleiding worden hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in een ongelegeerd stalen plaat van 10 mm gelast. De V-las wordt in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast.

Naast praktijklessen, krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

De opleiding bestaat uit 16 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles. De zelfstudie is ongeveer 3 uur per week.

Je rondt je opleiding af met een NIL-diploma of een NIL-praktijkverklaring. Het NIL-diploma is een Europees erkend diploma.

Slaag je voor zowel het theorie- als praktijkexamen, dan krijg je een NIL-diploma. Doe je liever alleen de praktijk, dan kun je je ook aanmelden voor alleen een praktijkexamen. Daarmee kun je een NIL-praktijkverklaring behalen. Behaal je binnen twee jaar alsnog je theorie-examen, dan kun je de praktijkverklaring inwisselen voor een NIL-diploma.

Voor wie?

De opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 2 (Staal) is voor iedereen die meer wil leren over de diverse lasposities. Er zijn geen toelatingseisen, maar een met succes afgeronde opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE), NIL-niveau 1 (Staal) helpt wel om de opleiding goed te doorlopen.

Mocht blijken dat niveau 2 niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Lesdagen en materiaal

Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 2 (Staal) start in februari en september. Je volgt één lesavond per week. Je kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond.

Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start. Neem voor deze lasopleiding werkschoenen en geschikte werkkleding mee.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 2800,00 inclusief de examenkosten. Let op: de prijs is onder voorbehoud in verband met de prijsstijging van grondstoffen.