Praktijkleren

Praktijkleren

Praktijkleren met mbo-praktijkverklaring

Je kunt door leren in de praktijk, zonder naar school te gaan, een praktijkverklaring behalen. Je kunt daarmee verder in het mbo als je goed gemotiveerd bent.

Je leert terwijl je werkt. Je hoeft niet naar school en er is geen examen. Je vergroot je kans om in de toekomst door te stromen naar een mbo-opleiding.

Voor wie?

Dit traject is iets voor jou als je geen diploma hebt, werkloos bent of een werkervaringsplaats hebt. Je moet wel voldoen aan deze drie voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en 67 jaar én
  • Je bent gemotiveerd om te werken én
  • Je kunt je redden in de Nederlandse taal

Voordelen voor jou

Je leert terwijl je werkt. Je hoeft niet naar school en er is geen examen. Je vergroot je kans om in de toekomst door te stromen naar een mbo-opleiding. Het kan zijn dat de werkgever waar jij de praktijkleerlijn volgt je in dienst neemt na het behalen van de praktijkverklaring.

Duur

De praktijkleerlijn duurt 3 maanden tot 1 jaar, afhankelijk van de vakrichting.

Hoe werkt het?

Samen met je praktijkopleider werk je stap voor stap in je eigen tempo. Je gaat werken met behoud van uitkering of salaris. Op je werkplek leer je de vaardigheden die bij het beroep horen. Deze staan beschreven in jouw praktijkboek en in de werkprocessen. Afhankelijk van je mogelijkheden en de vakrichting haal je 1 tot maximaal 9 werkprocessen.

Goed om te weten

De praktijkverklaring is landelijk erkend. Dankzij de praktijkverklaring weet ieder bedrijf in Nederland wat je kunt. Met een praktijkverklaring zijn de opgedane vaardigheden officieel vastgelegd.

Kosten

De kosten zijn 905,00 per praktijkverklaringstraject.

Voor meer informatie: Luc Poelen

l.poelen@rijnijssel.nl06 24974243