Techniek & ICT

Basiscursus auto-elektronica

Basiscursus auto-elektronica

Wil je als auto- of schadetechneut alles leren over auto-elektronica? Met de Basiscursus auto-elektronica krijg je de juiste kennis voor dit onderdeel van je vak. Of het nu gaat over elektronische reparaties van voertuigen of de elektronica van veiligheids- en motormanagement systemen.

Basiscursus auto-elektronica

Wil je als auto- of schadetechneut alles leren over auto-elektronica? Met de Basiscursus auto-elektronica krijg je de juiste kennis voor dit onderdeel van je vak. Of het nu gaat over elektronische reparaties van voertuigen of de elektronica van veiligheids- en motormanagement systemen.

Als schadetechneut of autotechneut krijg je gegarandeerd met elektronica te maken. Denk aan elektronica van comfort- en veiligheidssystemen zoals in verlichting, de ruitenwissermotor en het ABS-systeem. Maar ook de elektronica in de regeling van het motormanagementsysteem en in de vorm van communicatienetwerken.

Als je elektronica wilt begrijpen, moet je bij de basis beginnen. Met de juiste kennis, schemas en meetgereedschappen kun je bij moderne voertuigen de meeste elektronische reparaties uitvoeren. De Basiscursus auto-elektronica geeft je de vakkennis die je hiervoor nodig hebt.

Wat leer je?

Met de Basiscursus auto-elektronica beginnen we uiteraard bij de basis. Je leert wat een multimeter is en hoe je dit gereedschap gebruikt om metingen uit te voeren aan elektrische schakelingen. Je raakt vertrouwd met de verschillende meetstanden, zoals spanning, stroom en weerstand. De Wet van Ohm ga je goed begrijpen, zodat je die kunt inzetten om praktisch te meten.

Zodra je de basisprincipes beheerst en je weet hoe je elektrische schemas moet lezen, ga je metingen uitvoeren aan voertuigen in de praktijk.

De Basiscursus auto-elektronica bestaat uit een praktijk- en theoriedeel. We behandelen de volgende onderdelen:

  • Basis elektro: Wet van Ohm, vermogenswet, serie of parallelschakeling (ook batterijen), massa of plus geschakeld, elektrische symbolen, elektrisch schemas lezen, gelijk- en wisselspanning, inductie, magnetisme
  • Meetapparatuur: stroomtang, multimeter, instellingen multimeter
  • Verschillende elektrische componenten: potentiometer, NTC, PTC, LDR, HALL sensor, spoel/ relais, diode, LED. Dit leggen we praktisch uit: waar kom je dit tegen in een voertuig?
  • V4 meting: V4 meting kunnen uitvoeren. Weten wat je moet doen als een draad onderbroken is. En wat te doen bij kortsluiting? Verder: schema lezen, verschillende soorten schemas, en het in praktijk kunnen zien/bouwen
  • Basis elektrische aandrijving: elektromotor, accumanagement, opbouw accupakket, herkenning sensoren, inverter, DC-DC inverter, interlock circuit

Als autotechnicus of schadetechnicus krijg je met deze cursus voldoende basiskennis van auto-elektronica in theorie en praktijk. Hierdoor kun je de elektronica-werkzaamheden aan een voertuig makkelijker en beter uitvoeren in de dagelijkse werkzaamheden.

Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Voor wie is deze cursus?

Ben je auto- of schadetechnicus? Heb je in je dagelijkse werkzaamheden met elektronica van een voertuig te maken? En wil je hierin meer basiskennis en ervaring in ontwikkelen en opbouwen? De Basiscursus auto-elektronica geeft je de kennis en kunde die je nodig hebt voor dit onderdeel van je vak.

Duur

De cursus omvat vier bijeenkomsten van drie uur. Je kunt rekening houden met ongeveer vijf uur aan zelfstudie voor de hele cursus. De startdatum van de cursus is op aanvraag.

Locatie

Autoschadeherstel Academy, Van Slingelandtstraat 3A, 6828 VC Arnhem of

Tech Plaza, Rijn IJssel, Tivolilaan 40, 6824 BW Arnhem

Groepsgrootte

Minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers.

Kosten

De kosten voor deze Basiscursus auto-elektronica van 690,00 per deelnemer zijn inclusief een maaltijd tijdens de cursus.

Meer informatie?