Uiterlijke verzorging

Brancheopleiding pedicure

Brancheopleiding pedicure

Deze pedicure-opleidingen verzorgen wij in samenwerking met ProVoet.

Wil je je vaardigheden uitbreiden en dat bekronen met een diploma dan kun je de brancheopleiding pedicure of medisch pedicure volgen.

Rijn IJssel heeft jarenlange ervaring in opleiding(en) en is erkend door de brancheorganisatie ProVoet als opleider voor de brancheopleiding (medisch) pedicure.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Professionals werkend in de beauty-branche.
 • (Allround) schoonheidsspecialisten die pedicure als extra dienst willen aanbieden in de salon.
 • Werkzoekenden en omscholers.
 • Als je zelfstandig ondernemer wilt zijn én graag met mensen werkt.
 • Mensen die een baan zoeken in een branche waar veel werkgelegenheid is.

Duur

De opleiding start, bij voldoende belangstelling, ieder halfjaar en duurt 40 weken, waarbij er één dag in de week les is.

Kosten

U kunt deze opleiding volgen voor 2095,00 inclusief btw, leermiddelen en materialenpakket. Hier komen nog de kosten voor het afleggen van het examen bij. Deze kosten zijn op dit moment nog niet bekend.

Locatie

De leslocatie is de Rijn IJssel-locatie Middachtensingel 2 in Arnhem, waar ook de mbo-opleiding tot pedicure gegeven wordt.

Voor meer informatie: Luc Poelen

l.poelen@rijnijssel.nl06 24974243

Praktische voordelen

 • Pedicure is een beroep dat je makkelijk vanuit huis kunt uitvoeren.
 • Je kunt ambulant bij mensen aan huis langsgaan.
 • In deze branche is volop werk.
 • Flexibele werkuren.

Waarom Rijn IJssel

Vijf redenen om te kiezen voor Rijn IJssel:

 1. We leiden al meer dan 25 jaar studenten op tot pedicure en sinds de komst van medisch pedicure, 10 jaar geleden, leiden wij ook studenten op tot medisch pedicure.
 2. We hebben veel contact met het werkveld. Bij het reguliere traject moeten de studenten stagelopen en komen we bij bedrijven. Hierdoor is het mogelijk voor de branche studenten om ervaring op te doen buiten de schoollessen.
 3. We zetten in op coaching en gepersonaliseerd leren. Er is altijd een mogelijkheid om een traject op maat te maken mocht dit nodig zijn. We bieden de mogelijkheid om meerdere praktijklessen te volgen.
 4. We beschikken over alle materialen en technieken van deze tijd zoals een groot praktijklokaal waar er met, door en van elkaar geleerd wordt.
 5. We leren je hoe je een eigen bedrijf kunt starten.