Zorg & Welzijn

Mbo-certificaat C0101 Ondersteunen in maatschappelijke zorg Niveau 3

Jouw cliënten beter begeleiden? Met het Mbo-certificaat C0101 Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg Niveau 3 begeleid je cliënten bij activiteiten waarin ze eigen regie kunnen pakken of waarbij ze meer ondersteuning nodig hebben.

Wat kan een cliënt zelf, waarbij er wat begeleiding nodig is? En waarbij heeft een cliënt misschien meer ondersteuning nodig? Met het Mbo-certificaat C0101 Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg Niveau 3 leer je ondersteunen en begeleiden van een individuele cliënt of een groep cliënten. Je leert zicht krijgen op wat nodig is bij begeleiding van activiteiten. En daarmee lever je ook je bijdrage aan een ondersteuningsplan. Je bent direct inzetbaar in het werkveld zorg en welzijn.

Wat leer je?

Als (toekomstige) medewerker met een Mbo-certificaat C0101 Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg Niveau 3 krijg je specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om een bijdrage te leveren aan een ondersteuningsplan.

Je leert ondersteunen en begeleiden bij activiteiten. Je helpt jouw cliënten bij het voeren van eigen regie waar mogelijk. En ondersteunt waar nodig.

Deze kerntaak komt aan bod:

  • Bieden van ondersteuning op maat (deels) C1-K1

En je leert deze werkprocessen:

  • Een bijdrage kunnen leveren aan het opstellen en bijstellen van het ondersteuningsplan C1-K1-W1
  • Ondersteunen en begeleiden van een groep cliënten bij activiteiten C1-K1-W2
  • Ondersteunen van de cliënt bij het voeren van eigen regie C1-K1-W3

In de beroepspraktijk

Na het volgen van dit beroepsgerichte onderdeel kun je direct aan de slag in de praktijk van Zorg en welzijn. Je bent in staat om een groep cliënten te ondersteunen bij activiteiten. Ook kun je een cliënt ondersteunen bij het nemen van de eigen regie. Daarnaast draag je bij aan het op- en bijstellen van het ondersteuningsplan. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de ondersteuning en zorg. Aan zowel een groep cliënten als een individuele cliënt.

Voor wie is deze cursus?

Het scholingstraject van het Mbo-certificaat C0101 Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg Niveau 3 is gericht op zorg- en welzijnsmedewerkers die zich verder willen ontwikkelen.

Dus werk je in zorg en welzijn? Heb je belangstelling voor het vastleggen van de ondersteuningsbehoefte van cliënten? En heb je affiniteit met het ondersteunen van zowel individuele cliënten als een groep cliënten? Dan is dit traject precies wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen in je vak en om je cliënten goed te kunnen helpen.

Toelatingsvoorwaarden tot dit traject:

  • Je hebt minimaal een diploma niveau 2 Helpende of niveau 3 Verzorgende IG.
  • Je werkt minimaal 16 uur binnen de sector Zorg en welzijn.
  • Er is een beoordelaar beschikbaar in de praktijk.
  • Je werkplek is erkend voor de opleiding (erkende leerplek).

Startdatum is 3 september 2024.

Duur

5 maanden met lesmomenten, een praktijkdeel en zelfstudie.

Kosten

De kosten zijn 1350,00

Startdatum

27 juni 2024

Groepsgrootte

10