Shafiq Kiweewa wint CIOS Arnhem Award 2019

11

juli

2019

De jury omschrijft Shafiq Kiweewa (wonend in Oosterhout) als een fantastische student, met een groot doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Een volwaardige ambassadeur van CIOS Arnhem! De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 11 juli tijdens het diplomeringsfeest bij CIOS Arnhem.  
 
Waarom de CIOS Arnhem Award?
Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van Rijn IJssel CIOS Arnhem die een bijzondere prestatie heeft neergezet en een voorbeeld is voor andere studenten.

Shafiq Kiweewa

Wie is Shafiq Kiweewa?
Shafiq is geboren op 10 oktober 1995 in Oeganda. Zijn familie is om politieke redenen vermoord. Om die reden kwam hij als politieke vluchteling vanuit Afrika (via Ter Apel naar Utrecht) naar CIOS Arnhem.
 
Snel Nederlands geleerd
Hij heeft eerst in het Engels de lessen gevolgd en was vrij snel de Nederlandse taal meester. Nadat Shafiq in 1 jaar de niveau 2-opleiding afrondde, heeft hij de niveau 3 opleiding Allround Fitness Medewerker, na een kleine vertraging, met mooie resultaten afgesloten. Shafiq behaalde in september 2018 zijn diploma.
 
Werken en studeren
Gedurende de eerste jaren van zijn studie moest hij werken voor het onderhoud van hemzelf en zijn vriendin. Dat deed hij ’s nachts door van 23.00 uur tot ’s morgens 6 uur te werken bij McDonalds. Daarna kwam hij slapend met de trein naar Arnhem, volgde consequent, altijd zijn lessen en sliep vervolgens ook op de terugweg.  
 
Vader worden én studie afmaken
In het derde leerjaar werd hij vader, maar dat weerhield hem er niet van zijn studie vol overgave tot een eind te brengen. Sterker nog, vanwege zijn enorme inzet en uitzonderlijke prestaties kreeg hij aansluitend aan zijn eindstage in Oosterbeek een baan bij de plaatselijke fitness aangeboden.  
Sinds 1 juli 2019 heeft hij een nieuwe baan gevonden bij de BSO in Nijmegen.
In zijn spaarzame vrije tijd is Shafiq bovendien een verdienstelijke voetballer.
 
Het juryrapport

  • een student die zich gedurende de hele studie verantwoordelijk voelde en present was. 
  • een student die zich gedurende de hele studie verantwoordelijk voelde en present was. 
  • een student die een waardige ambassadeur voor het CIOS is.
  • een student die tijdig, volledig en zorgvuldig communiceerde.
  • een student die de ruimte op het CIOS en tijdens de stage kreeg om de eigen planning vorm te geven en deze ruimte heel zelfstandig en proactief benutte.
  • een student die ondanks een overvolle agenda, met volle overgave, zijn diploma’s haalde.
  • een student die tijdens de CIOS-studietijd volledige verantwoordelijkheid voor zijn gezin droeg.
  • een student die zich in korte tijd de Nederlandse taal heeft eigen gemaakt.
  • een student die zich tijdens de CIOS-studietijd op meerdere terreinen uitstekend heeft ontwikkeld.