Gijs Neplenbroek mbo-ambassadeur 2019 voor Rijn IJssel

28

mei

2019

Gijs Neplenbroek (22) uit Zutphen heeft gisteren de mbo-ambassadeursverkiezing van Rijn IJssel gewonnen. Daarmee is hij de nieuwe Rijn IJssel mbo-ambassadeur van 2019. Dit betekent dat Neplenbroek Rijn IJssel gaat vertegenwoordigen bij activiteiten en in de race is voor de landelijke titel van mbo-ambassadeur. Neplenbroek: "Ik ga laten zien dat het mbo er echt toe doet!"

Neplenbroek is tweedejaarsstudent en volgt de opleiding tot muzikant van de School van het Nederlandse lied van Rijn IJssel. Hij nam het op tegen Nino Klopman, eerstejaars van de opleiding Coördinator beveiliging. Beide studenten hielden een pitch van vijf minuten waarin ze de jury overtuigden waarom zij een goede mbo-ambassadeur zijn. Op basis van deze pitch en op de voordracht van de docenten en de gesprekken met de genomineerden kwam de jury tot de keuze voor Neplenbroek. Uit het juryrapport: ‘Naast keihard werken denkt hij ook na over het belang van mbo-afgestudeerden voor deze maatschappij. Gijs is een bijzondere student die een eigen mening heeft over mbo-onderwijs, is ontzettend enthousiast en gemotiveerd en we zien dat hij steeds weer stappen zet.'

Supertrots
De keuze tussen Neplenbroek en Klopman was lastig vertelt Kitty Oirbons, lid van het college van bestuur en voorzitter van de jury: "Ze verdienden het allebei om mbo-ambassadeur van Rijn IJssel te worden. We zijn supertrots op beiden.