Kim Mintjes geplaatst voor EuroSkills 2020 in Oostenrijk

14

april

2020

Kim Mintjes uit Didam heeft zich geplaatst voor de EuroSkills 2020. De tweedejaarsstudente 'Ondernemer retail' van Rijn IJssel mag in januari volgend jaar meedoen aan dit ‘Europees Kampioenschap beroepen’ in het Oostenrijkse Graz. Zij maakt deel uit van de Nederlandse afvaardiging die bestaat uit in totaal 26 mbo-vaktalenten.

Net voordat de coronacrisis uitbrak in Nederland won Kim een gouden medaille bij Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap. Tijdens de huldiging die daarop volgde, vertelde Kim nog te twijfelen of ze wel voldoende punten zou hebben om zich te plaatsen voor de Europese variant. “Ik ben nog maar tweedejaars. Dus ik had een hoop nog niet gehad in mijn opleiding. Daardoor moest ik heel veel opzoeken en daardoor heb ik toch minder punten gehaald”, zei ze destijds. Nu blijkt - gelukkig - haar ongelijk: Kim is dankzij haar prestatie opgenomen in het Nederlands team.

De komende maanden trainen Kim en de andere Nederlandse deelnemers in totaal elk minimaal 400 uur met experts uit het bedrijfsleven en van scholen. Alle voorbereidingen staan in het teken van hun deelname aan deze Europese Kampioenschappen. WorldSkills Netherlands, de organisatie achter het NK, verzorgt de mentale voorbereiding en begeleidt de ploeg op weg naar en tijdens het EK in Graz. Dat kampioenschap zou eigenlijk in september plaatsvinden, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld. Aan de strijd in Oostenrijk nemen ongeveer 650 studenten uit 30 landen deel. Er worden 100.000 bezoekers verwacht.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands met vakwedstrijden het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren in Nederland. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en (v)mbo vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Binnen het label ‘Dit is mbo’ werkt WorldSkills Netherlands voor de promotie van beroepsonderwijs ook samen met de MBO Raad en SBB.