Rijn IJssel-student voelt zich zeer veilig op school

4

juni

2020

Studenten van Rijn IJssel voelen zich enorm veilig op school. Gemiddeld beoordelen zij de veiligheid er met een 4,2 op een schaal van 0 tot 5. Datzelfde cijfer is gegeven voor het gemak waarmee studenten een werkplek voor hun opleiding vinden. Dit blijkt uit onderzoek van de Jongerenorganisatie Beroeps Onderwijs (JOB).

Het onderzoek onder Rijn IJssel-studenten maakt deel uit van de zogeheten JOB-monitor. Dit is een groot landelijk onderzoek onder mbo-instellingen, waarvan de resultaten vandaag zijn gepresenteerd in het Haagse Nieuwspoort. In totaal hebben ruim een kwart miljoen studenten deelgenomen aan het onderzoek. Ruim zesduizend van hen volgen een opleiding op Rijn IJssel.

Hoogste cijfer voor Entree & Maatwerk
Als het gaat om het algemene rapportcijfer, waarderen de Rijn IJssel-studenten hun opleiding met een 6,7 gemiddeld (maximale score 10), terwijl Rijn IJssel als onderwijsinstelling een 6,5 krijgt toebedeeld. Deze scores zijn exact hetzelfde als het landelijke gemiddelde. De studenten van de opleidingen binnen het cluster Entree & Maatwerk zijn het meest positief. Zij geven zowel hun opleiding als het roc een 7,3.

Uit de monitor komt ook naar voren dat docenten - wat de mbo’ers betreft - vaker aan de studenten om feedback mogen vragen ten aanzien van de aangeboden lessen.
Ook als het gaat om het meepraten over verbeteringen op school, valt er volgens de studenten nog winst te halen. De Studentenraad van Rijn IJssel nuanceert dit echter. “Studenten kunnen ideeën of algemene vragen altijd bij ons aandragen”, reageert secretaris Ellen Visser. “Wij kunnen daar vervolgens actie op ondernemen. Als Studentenraad hebben wij bijvoorbeeld instemmingsrecht. Studenten dragen echter nog relatief weinig bij ons aan. Dus bij deze roep ik ze op: maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn.”

Hier vind je alles over de JOB Monitor.