Jeroen Dijsselbloem spreekt met studenten

5

november

2020

Voormalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem bezoekt vrijdag 13 november Rijn IJssel. De huidige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid spreekt in de theaterzaal op de locatie Veluwestraat. Centraal staat de waarde van vrijheid en democratie.

In de zaal is vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal mensen aanwezig, onder wie een groep studenten. De bijeenkomst begint om 09:30 uur en is ook live te volgen via een livestream op de website van debatcentrum De Balie (www.debalie.nl), dat deze gesprekken organiseert. Dijsselbloem trapt de bijeenkomst af met zijn verhaal over vrijheid. Na een vragensessie met moderator Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, is er ruimte voor vragen uit het publiek. De bijeenkomst eindigt om 11:00 uur.

75 jaar vrijheid
De komst van Dijsselbloem is onderdeel van het ‘Nationaal Gesprek over Vrijheid’, mede georganiseerd door de MBO Raad rondom 75 jaar vrijheid. In totaal 75 mensen - onder wie ministers en burgemeesters - bezoeken evenzoveel mbo-instellingen om te praten over het thema vrijheid. Centraal staan gesprekken over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kunt bijdragen.