Orange the World: Rijn IJssel-locatie kleurt oranje

25

november

2020

Rijn IJssel steunt campagne tegen geweld tegen vrouwen

De nieuwe campus van Rijn IJssel in Arnhem aan de Velperweg is van 25 november tot en met 9 december oranje verlicht. Op die manier geven wij gehoor aan een oproep van Orange the World. Die organisatie vraagt internationaal aandacht om geweld tegen vrouwen te stoppen. Vorig jaar kleurden om die reden al gebouwen oranje in ruim 150 Nederlandse gemeenten.

Rijn IJssel steunt het initiatief eveneens van harte en verlicht daarom haar locatie aan de Arnhemse Velperweg, de Witte Villa. Dit is het nieuwe onderkomen voor alle stafdiensten en het college van bestuur. “Een campagne als deze sluit goed aan bij het thema burgerschap op Rijn IJssel”, licht voorzitter Ben Geerdink van het college van bestuur de actie toe. “Wij willen hedendaagse en mondige burgers maken van onze studenten. Geweld tegen vrouwen is een zeer belangrijk thema en dat brengen wij dus ook graag breed onder de aandacht.”

Taboe wegnemen
Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal voor, in alle lagen van de bevolking. Dit kan alleen stoppen als daar op alle niveaus aan wordt gewerkt; internationaal, nationaal, provinciaal en lokaal. Door het oranje verlichten van onder meer gebouwen kan een krachtig signaal worden afgegeven, vindt de Nederlandse tak van Orange the World. Via een internationale campagne hoopt die organisatie het thema geweld tegen vrouwen beter bespreekbaar te maken: “Als we het taboe wegnemen, kunnen meer slachtoffers hulp vragen en krijgen.”