Bijzondere samenwerking hotelketen en Vakschool Wageningen

11

februari

2021

Een opleiding gericht op gastvrijheid, management en werken in de keuken of bediening bij een Van der Valk-hotel. Dat is de kern van een speciaal traject dat studenten kunnen volgen bij de Culinaire Academie van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Doel is gastvrij talent klaar te stomen voor de toekomst en een gegarandeerde stageplaats bij een Van der Valk-vestiging in de regio.

Om de mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op een werkplek bij de hotelketen, beginnen zij hun twee-, drie- of vierjarige opleiding in een speciale Van der Valk-klas. Tijdens dit op maat gemaakt traject brengen zij de theorie direct in de praktijk. De studenten lopen stage als gastheer of -vrouw, later ook als zelfstandig werkend kok of bedieningsmedewerker. Toekomstige managers kunnen in het traject de opleiding tot Leidinggevende bediening of keuken volgen. Hotelvestigingen waar studenten terecht kunnen zijn die in Arnhem, Cuijk-Nijmegen, Duiven, Veenendaal, Apeldoorn, Leusden, Tiel, Amersfoort en De Bilt-Utrecht.

Dankzij de bijzondere samenwerking is sprake van een win-winsituatie. “We kunnen studenten hiermee een mooi perspectief en zekerheid bieden in deze roerige tijden in de hotellerie”, zegt directeur Annick Olthof-Kicken van Vakschool Wageningen. “Daar ben ik enorm trots op.” Dat geldt ook voor Van der Valk: “We zijn blij en trots dat wij deze toekomstige studenten mogen opleiden voor de lange termijn in onze hotels”, aldus Recruitment Manager Trainees & Talents Jolanda de Graaff.

Via deze link is meer informatie te vinden over de betreffende opleidingen.