Studente Rijn IJssel actief op Olympische Spelen

27

januari

2022

Van de ruim veertig Nederlandse atleten die vanaf volgende week actief zijn op de Olympische Winterspelen in Peking, heeft er één een speciale band met Rijn IJssel. De 17-jarige Melissa Peperkamp. Zij is tweedejaars student aan de opleiding Helpende en komt op de Spelen met haar snowboard op twee onderdelen in actie.

Melissa is geboren in Utrecht, maar woont op sportcentrum Papendal. Dat zij voor Rijn IJssel heeft gekozen, was een bewuste keuze. “Ik wilde heel graag een zorgopleiding doen, gecombineerd met topsport. Rijn IJssel was de enige school die met mij mee wilde denken en mij hierin wilde ondersteunen. Ik ben echt superblij dat ik al deze medewerking krijg”, vertelt ze vanuit haar hotelkamer in Peking.

Slopestyle en Big air
De tiener heeft zich voor twee onderdelen geplaatst in Peking: Slopestyle en Big air. Gezien haar resultaten tot nu toe, heeft Melissa de grootste kansen op een medaille bij het eerstgenoemde onderdeel. Tijdens World Cupwedstrijden eindigde ze daar dit seizoen al drie keer in de top tien. Op 5 februari komt Melissa sowieso in actie op Slopestyle; de finale van dit onderdeel is een dag later. Op 14 februari staat de student ingedeeld op het onderdeel Big air. Daarvan is de finale eveneens een dag later.

Ook als Melissa een medaille pakt, stopt ze niet met haar studie. “Ik vind dat je altijd een back-upplan moet hebben. Als ik binnenkort m’n kruisband scheur, dan kan ik er zomaar heel lang afliggen. Daarom is een studie heel belangrijk. Bovendien ben ik nog jong en vind ik m’n opleiding superleuk.”

Vervolgopleiding
Hoewel Melissa gemiddeld tussen de twintig en dertig uur per week bezig is met haar sport, hoopt ze haar huidige opleiding binnen een ‘maand of vier’ af te ronden. “Ik moet alleen nog de eindopdracht Nederlands en 130 stage-uren maken.” En daarna? “Als ik klaar ben, begin ik aan een vervolgopleiding. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat Verzorgende IG.”

Meer weten over Melissa? Bekijk dan haar eigen website.