‘The Point’ Presikhaaf: vóór de wijk, dóór de wijk

25

maart

2022

In aanwezigheid van onder anderen de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch en Jos Gipmans, directeur Studentzaken bij Rijn IJssel, is vrijdag ‘The Point’ geopend. Het is een plek in Presikhaaf waar mensen voor allerhande diensten en services terecht kunnen, van het ophalen van pakketjes tot het lenen van een kinderwagen.

The Point is een ‘service-hart vóór de wijk, dóór de wijk’, met een hoeveelheid aan diensten en services. Het initiatief komt voort uit de behoefte om de jeugd in de wijk Presikhaaf te helpen in hun ontwikkeling en ze te voorzien van gelijke kansen. Het betreft een samenwerking tussen Rijn IJssel, jongerenwerkorganisatie Presikhaaf University en Wereldhave.

Generaties verbinden
Burgemeester Marcouch ziet een grote meerwaarde in The Point: “Je komt hier niet alleen voor de noodzakelijke boodschappen, maar je wilt elkaar ontmoeten. The Point helpt jongeren om in de echte wereld, op een echte werkplek competenties te leren. We laten hier zien wat je als ondernemers, jongerenwerkers, school, ouders, ouderen samen kunt doen voor jongeren. Hier midden in de wijk. We creëren een vormingswijk, een pedagogische wijk. Je verbindt hier generaties.”

Bij The Point gaan Rijn IJssel-studenten stagelopen. Zij kijken er naar uit. Zo ook eerstejaars Sociaal Werker Ajla Kenic. “Ik wil eenzame ouderen helpen. Bijvoorbeeld door samen boodschappen te doen en een praatje te houden.” Jaar- en studiegenoot Viva Aghamie wil om een andere reden graag aan de slag in Presikhaaf. “Ik wil hangjongeren helpen om ze een goede plek te geven om bij elkaar te komen.”

Max Mobiel
De meest innovatieve en zichtbare dienst vanuit The Point is de Max Mobiel. Wijkbewoners met een mobiliteitsbeperking kunnen voor een euro per rit naar het centrum van Presikhaaf of een ander punt in de wijk gebracht worden. The Point in Presikhaaf is gevestigd in de overdekte passage van het centrum, tegenover de Hema. Op 1 april staat de opening van The Point in Kronenburg op de planning.