Wij zijn Rijn IJssel

'We moesten soms op gekke tijden studeren'

Voor Yasmin en Mohamad was donderdag 7 juli een bijzondere dag. Onder toeziend oog van hun twee kinderen namen zij allebei vol trots hun diploma in ontvangst voor de opleiding Verkoper 23+.

Normaal gesproken vragen we studenten om hun ouders mee te nemen naar de diploma-uitreiking, maar hoe leuk is het dat Yasmin en Mohamad hier met hun kinderen zijn, vertelt Richard Huisman, docent economie en adviseur Leven Lang Ontwikkelen.

Elkaar versterken

Voordat de diplomas worden uitgereikt, houdt Huisman een korte speech waarbij het fanatisme van Yasmin al een beetje naar voren komt. Ik wilde graag eerder het diploma halen dan mijn man. Nu krijgen we tegelijk ons diploma, dat is eigenlijk wel heel leuk. Maar mijn cijfers zijn wel iets beter, vertelt Yasmin lachend.

Mohamad lijkt er niet mee te zitten. Dat mijn vrouw soms wat sneller was met de opleiding maakt voor mij niet uit. Soms was het zelfs handig, dan kon ze mij helpen bij dingen die zij al had gedaan. We hebben elkaar veel geholpen tijdens de opleiding en hebben het samen gedaan, daar ben ik heel trots op.

Uitdagend timemanagement

Omdat ze tegelijk met hun opleiding bezig waren, was het een uitdaging om ook nog eens thuis alles te managen. Maar ook daar hebben wij elkaar geholpen. We wisselden elkaar af, zodat de kinderen er geen last van hadden. Je moet soms gekke tijden uitkiezen om te kunnen studeren en hebt weinig vrije tijd over voor andere dingen, vertelt Yasmin.

Nog niet klaar met studeren

Maar dan heb je ook wat! Met een stralende glimlach komen ze naar buiten met hun diploma. Maar we zijn nog niet klaar, zegt Mohamad. Ik heb nu een baan gekregen bij Hornbach, mijn stageplek. Maar ik wil ook graag verder studeren, nog een niveau hoger. Yasmin voegt toe: Ik ga ook nog doorstuderen. Ik weet nog niet precies wat, maar ik denk iets op het gebied van financiële administratie. Grote kans dus dat we Yasmin en Mohamad binnenkort weer terugzien bij Rijn IJssel.