Horeca

Barista

twee barista's in gesprek

Barista

Wil jij je als horecaprofessional onderscheiden met het maken van een kwalitatieve kop koffie en koffievarianten? Je leert het in de cursus Barista.

Een goede kop koffie is niet meer weg te denken uit de horeca. Koffiespeciaalzaken bieden een breed scala aan koffiesoorten en vele speciale variaties hierop. In de cursus Barista, leer je alles over het product en de apparatuur.

Na het volgen van de cursus heb je de juiste vaardigheden in huis om jezelf als ondernemer of professional in de horeca te kunnen onderscheiden op koffiegebied. Jij weet hoe je een goede kop koffie, krachtige espresso of gelaagde latte macchiato maakt.

Wat leer je?

Tijdens de cursus Barista word je ondergedompeld in de wereld van koffie.

Je leert:

  • basiskennis over koffiebonen
  • over de herkomst van koffie
  • welke apparatuur nodig is om een goede kop koffie te zetten

Als barista leer je je vak achter de espressomachine. Je gaat daarom in de praktijk aan de slag met het leren van de benodigde vaardigheden. Naast koffie maak je variaties zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. Verder maak je kennis met het materiaal dat nodig is om de koffie aan de gast uit te serveren.

Voor wie is deze cursus?

Ben jij horecaprofessional of -ondernemer? De cursus Barista is voor jou als je je wilt specialiseren in het bereiden van verschillende soorten koffie.

Startdatum, locatie en kosten zijn in overleg.