Horeca

HACCP (Hazard analysis and critical control points)

lege grootkeuken

HACCP

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

HACCP is een voedselveiligheidssysteem waarmee je voedselvergiftigingen en -infecties kunt voorkomen. Dit dankzij gevarenanalyse en kritische beheerspunten voor voedsel(veiligheid). De cursus HACCP leert je precies hoe dit werkt.

Hygiëne is een voorwaarde voor veilig eten. Bij de productie van levensmiddelen is het belangrijk om de kans op voedselbesmetting terug te dringen. Vaak kan met een aantal eenvoudige maatregelen besmetting en ziekte voorkomen worden. Daarbij is het belangrijk dat je handelt volgens de instructie zoals vermeld in de Hygiënecode.

De Hygiënecode is een plan waarin staat hoe je zorg kunt dragen voor voedselveiligheid en hygiëne. Werk je volgens deze code, dan voldoe je aan de wettelijke eisen. Alle Hygiënecodes zijn gebaseerd op het HACCP voedselveiligheidssysteem.

Wat leer je?

Je leert:

  • de basisbeginselen van HACCP
  • hoe HACCP in de praktijk werkt en wordt toegepast
  • hoe het voedselveiligheidssysteem hygiënisch werken bevordert

Door het volgen van deze cursus word je je meer bewust van hygiëne en kwaliteit binnen jouw bedrijf of het bedrijf waar je werkt.

Tijdens de cursus worden de begrippen hygiëne en HACCP toegelicht. We behandelen situaties uit de praktijk met producten die nogal eens problemen opleveren. Input en vraagstukken vanuit je eigen werkomgeving spelen hierbij een belangrijke rol. Samen met de docent en medecursisten ga je in op mogelijke oplossingen en verbeterpunten.

Voor wie?

De cursus HACCP is voor alle bedrijven die hun medewerkers willen (bij)scholen en daarmee willen voldoen aan wettelijke kaders van kwaliteitsborging hygiëne. De cursus is voor alle medewerkers uit de horeca, catering, zorg en voor productiemedewerkers die direct in contact komen met AGF-producten. Daarnaast is deze cursus voor alle medewerkers die voor hun werk bekend moeten zijn met HACCP.

Bijvoorbeeld medewerkers van:

  • horecabedrijven
  • zorginstellingen
  • delicatessenwinkels
  • AGF-winkels
  • de cateringbranche

Startdatum, locatie, groepsgrootte en de kosten zijn in overleg.

grootkeuken met medewerkers