Lassen

Booglassen MAG NIL-niveau 1

Booglassen MAG NIL-niveau 1

Ben je een beginnende lasser en wil je laservaring opdoen? De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 1 is dé startopleiding als je wilt beginnen in het lasvak.

MAG staat voor Metal Active Gas en is het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair vanwege de mogelijkheid tot automatisering en robotisering, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

Dit is een praktijkgerichte opleiding waarbij je met MAG-lassen een plaat tot 8 mm leert verwerken. De opleiding zorgt voor een goede basis voor de vervolgopleiding Booglassen MAG NIL-niveau 2. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) in een klas met maximaal 10 deelnemers.

Wat leer je?

De opleiding Booglassen MAG op niveau 1 wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat (S235) van 3 tot 8 mm. Tijdens de opleiding leer je staande- en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm te lassen. Bovendien wordt een aantal lassen gemaakt met een grotere a-hoogte in twee lagen.

Naast praktijklessen, krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

De opleiding bestaat uit 16 avonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles. Reken op ongeveer 3 uur aan zelfstudie per week.

Je rondt je opleiding af met een Europees erkend NIL-diploma. Wil je alleen de praktijk volgen, dan kun je je aanmelden voor het praktijkexamen. Bij slagen ontvang je een NIL-praktijkverklaring. Behaal je binnen twee jaar alsnog het theorie-examen, dan kun je de praktijkverklaring inwisselen voor een NIL-diploma.

Voor wie is deze cursus?

De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 1 is voor jou als je een beginnende lasser bent met weinig laservaring. En dit is de juiste startopleiding als je wilt beginnen in het lasvak.

Er zijn geen toelatingseisen. De opleiding staat open voor iedereen.

Lesdagen en materiaal

De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 1 start in februari en september. Je volgt één lesavond per week en kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Bij voldoende inschrijvingen start de opleiding definitief.

Neem werkschoenen en geschikte werkkleding mee om deel te nemen aan deze opleiding.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 2600,00 inclusief de examenkosten. Let wel op: de prijs is onder voorbehoud in verband met de enorme prijsstijging van grondstoffen.