Lassen

Booglassen MAG NIL-niveau 2

Booglassen MAG NIL-niveau 2

Wil je verder groeien in jouw vak als MAG-lasser in diverse lasposities? Deze praktijkgerichte opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 2 brengt jou een grote stap verder.

MAG is de afkorting van Metal Active Gas. Het is het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair vanwege de mogelijkheid tot automatisering en robotisering, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 2 zorgt voor een goede basis voor de vervolgopleiding Booglassen MAG NIL-niveau 3. De opleiding wordt gegeven volgens de reglementen van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) in een klas met maximaal 10 deelnemers.

Wat leer je?

De opleiding Booglassen MAG op niveau 2 wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat (S235) van 3 tot 8 mm. Tijdens de opleiding worden staande- en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm gelast. Bovendien maak je een aantal lassen met een grotere a-hoogte in twee lagen.

Naast praktijklessen, krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

De opleiding bestaat uit 16 avonden van 3 uur. Per avond krijg je 1 uur theorie en 2 uur praktijk. De zelfstudie is ongeveer 3 uur per week.

Je rondt je opleiding af met een Europees erkend NIL-diploma. Je kunt je ook aanmelden voor alleen een praktijkexamen. Slaag je voor het praktijkexamen, dan krijg je een NIL-praktijkverklaring. Als je vervolgens binnen twee jaar alsnog het theorie-examen behaalt, kun je de praktijkverklaring inwisselen voor een NIL-diploma.

Voor wie is deze cursus?

Wil je jezelf ontwikkelen op het gebied van lassen? De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 2 is geschikt voor jou als je verder wilt groeien in je vak als MAG-lasser in de diverse lasposities.

Er zijn geen harde toelatingseisen. De opleiding staat open voor iedereen, maar het is wel gewenst dat je beschikt over NIL-niveau 1. Mocht tijdens de opleiding blijken dat niveau 2 niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies. Je hebt dan de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Lesdagen en materiaal

De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 2 start in februari en september. Je volgt één lesavond per week en kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Bij voldoende inschrijvingen start de opleiding definitief.

Neem werkschoenen en geschikte werkkleding mee om deel te nemen aan deze opleiding.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 2800,00 inclusief de examenkosten. Let wel op: de prijs is onder voorbehoud in verband met de enorme prijsstijging van grondstoffen.