Lassen

Booglassen MAG NIL-niveau 3

Booglassen MAG NIL-niveau 3 (Staal)

Wil je verder groeien in jouw vak als MAG-lasser in diverse lasposities? Deze praktijkgerichte opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 3 brengt jou een grote stap verder.

MAG is de afkorting van Metal Active Gas. Het is het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair vanwege de mogelijkheid tot automatisering en robotisering, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

Je bent 70 procent van je opleiding bezig in de praktijk en 30 procent met theorie. Je leert werken met de meest moderne lastechnologie. Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als lasser. Als je zowel je theorie- als praktijkexamen hebt behaald, krijg je een landelijk erkend diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Wat leer je?

De opleiding omvat hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes. De V-las wordt in horizontale en verticale positie in plaat van 12 mm gelast. De V-lassen verticaal (PF) en horizontaal (PA) worden visueel en radiografisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3.

Naast praktijklessen, krijg je ook theorie. Hierin leer je meer over:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

De opleiding bestaat uit maximaal 27 weken waarin 60 uur praktijkles en 21 uur theorieles wordt gegeven. De zelfstudie is ongeveer 3 uur per week.

Je rondt je opleiding af met een Europees erkend NIL-diploma. Je kunt je ook aanmelden voor alleen een praktijkexamen. Slaag je voor het praktijkexamen, dan krijg je een NIL-praktijkverklaring. Als je vervolgens binnen twee jaar alsnog het theorie-examen behaalt, kun je de praktijkverklaring inwisselen voor een NIL-diploma.

Voor wie is deze cursus?

Ben jij een MAG-lasser die laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen MIG/MAG NIL niveau 4.

Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het wenselijk dat je beschikt over het diploma MAG NIL niveau 2.

Lesdagen en materiaal

De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 3 start in februari en september. Je volgt één lesavond per week en kunt je aanmelden voor de maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Bij voldoende inschrijvingen start de opleiding definitief.

Neem werkschoenen en geschikte werkkleding mee om deel te nemen aan deze opleiding.

Kosten

De kosten voor deze lasopleiding zijn 3870,00 inclusief de examenkosten. Let wel op: de prijs is onder voorbehoud in verband met de enorme prijsstijging van grondstoffen.

Meer weten?