De Talentscan levert een bijdrage aan het onderzoek naar de loopbaanmogelijkheden van een door een opdrachtgever aangeleverde kandidaat. Indien de kandidaat een gewenste opleiding gekozen heeft kan door de Talentscan inzicht worden verkregen in hoeverre deze opleiding kansrijk voor hem/haar zal zijn.

Een Talentscan bestaat uit een digitale test en indien gewenst een gesprek met een deskundige van Rijn IJssel of een gesprek met de opdrachtgever indien deze bezit over de juiste competenties en expertise om een test te interpreteren.

De Talentscan valt buiten de normale toelatingsprocedure voor een opleiding van Rijn IJssel en de uitslag van de Talentscan wordt dan ook niet als selectiemiddel ingezet door Rijn IJssel. Rijn IJssel vindt het belangrijk dat de opdrachtgever in overleg met de kandidaat bepaalt dat de uitslag van de test ter inzage kan worden voorgelegd aan de opdrachtgever.

Voor wie

Voor kandidaten die via werkgevers of gemeenten overwegen een opleiding te volgen in het kader van een leer-werktraject.

 • Je maakt de talentscan in opdracht van je werkgever.
 • De uitslag van de talentscan geeft niet automatisch toegang tot de opleiding bij Rijn IJssel.
 • Rijn IJssel hanteert haar eigen toelatingsprocedure voor ongediplomeerde instroom.
 • Wanneer je niet aan de wettelijke toelatingseisen voldoet voor de opleiding waar je graag wilt starten volgt er een toelatingsonderzoek. Deze bestaat uit onderzoek naar je opgedane (relevante) werkervaring, informatie van de werkgever en het kan zijn dat je aanvullend nog een capaciteitentest moet maken
 • Is de uitslag van het toelatingsonderzoek positief dan volgt er een welkomstgesprek bij de opleiding.
 • De opleiding beslist uiteindelijk of je mag starten.

Duur

 • Digitale test op locatie Rijn IJssel, 2-2,5 uur
 • Gesprek 30 minuten

Data

De exacte data en tijden worden afgesproken in overleg tussen de opdrachtgever en de zorgfrontoffice (en bij het gesprek met de intaker) bij Rijn IJssel.

Kosten

Talentscan: 75,00 excl. btw
Talentscan inclusief gesprek: 135,00 excl. btw

Rijn IJssel is ten aanzien van de Talentscan btw-plichtig.

Locatie

Rijn IJssel, Kronenburgsingel 16 te Arnhem

De Talentscan vindt plaats in een ruimte waar ook andere kandidaten een test maken.

Contact

Rijn IJssel Training & Opleiding, training-opleiding@rijnijssel.nl

Details

Kandidaten kunnen worden getest op alle mbo-niveaus. De testuitslag wordt gerelateerd aan het kwalificatiedossier van de gewenste opleiding. Hierin zijn de beroepscompetenties leidend. De AMN test brengt gegevens van de kandidaat in kaart. Deze gegevens worden omgezet in betekenisvolle informatie.

De onderdelen, waarop informatie wordt geïnventariseerd, zijn:

 • Cognitieve aanleg;
 • Leermotivatie;
 • Persoonlijkheid;
 • Begeleidingsstijl.

Werkwijze

De procedure voor het afnemen van de Talentscan zonder gesprek kent de volgende stappen (digitale test):

 1. De kandidaat wordt per mail aangemeld door de opdrachtgever bij de frontoffice van Rijn IJssel Zorg (zorgfrontoffice@rijnijssel.nl). De opdrachtgever levert bij de aanmelding de gewenste gegevens aan. Dit zijn voorletters, tussenvoegsel, achternaam (inclusief meisjesnaam), geboortedatum en geboorteplaats en het e-mailadres van de kandidaat.
 2. De zorgfrontoffice zal een afspraak met de kandidaat maken en nodigt de kandidaat per mail uit voor de digitale test.
 3. De uitslag van de digitale test wordt per mail verzonden door de zorgfrontoffice aan Rijn IJssel Training & Opleiding.
 4. Rijn IJssel Training & Opleiding zal de rapportage per mail verzenden aan de opdrachtgever, indien dit vooraf is afgesproken met de kandidaat.
 5. Rijn IJssel Training & Opleiding verzorgt de facturering van het afnemen van de AMN test en de factuur wordt verzonden naar de opdrachtgever.

De procedure voor het afnemen van de Talentscan inclusief gesprek kent de volgende stappen:

 1. De kandidaat wordt per mail aangemeld door de opdrachtgever bij de frontoffice van Rijn IJssel Zorg (zorgfrontoffice@rijnijssel.nl). De opdrachtgever levert bij de aanmelding de gewenste gegevens aan. Dit zijn voorletters, tussenvoegsel, achternaam (inclusief meisjesnaam), geboortedatum en geboorteplaats en het email adres van de kandidaat.
 2. De zorgfrontoffice zal een afspraak met de kandidaat maken en nodigt de kandidaat per mail uit voor de digitale test.
 3. Het gesprek zal binnen 10 werkdagen plaatsvinden na het afnemen van de digitale test. Rijn IJssel heeft een poule van intakers. Afhankelijk van de gewenste opleiding zal de zorgfrontoffice een intaker benaderen om het gesprek te voeren.
 4. De intaker maakt de afspraak voor het gesprek en nodigt de kandidaat per mail uit.
 5. De intaker voert het gesprek met de kandidaat waarin de resultaten worden besproken.
 6. De intaker zal het gesprek vastleggen in een rapportage.
 7. De gehele rapportage (inclusief de rapportage van de intaker) wordt per mail verzonden door de zorgfrontoffice aan Rijn IJssel Training & Opleiding, indien dit vooraf is afgesproken met de kandidaat.
 8. Rijn IJssel Training & Opleiding zal de rapportage per mail verzenden naar de opdrachtgever.