Retail

Vooropleiding retailmedewerker (23+)

Vooropleiding retailmedewerker (23+)

Werk aan de winkel! Ontwikkel je taalvaardigheid en rekenvaardigheid met de Vooropleiding retailmedewerker. Jouw startpunt voor een carrière in de retail.

Ben je geïnteresseerd in een opleiding in de retail? En wil je graag jouw Nederlandse taalvaardigheid en/of rekenvaardigheid naar een hoger niveau tillen? De Vooropleiding retailmedewerker stoomt jou klaar om te starten met een opleiding in de detailhandel.

De Vooropleiding retailmedewerker is de basis voor een mooie carrière als verkoper. Na de vooropleiding kun je instromen in een BBL-opleiding voor volwassenen (23 jaar en ouder). Hierin heb je de keuze uit een BBL-opleiding Retailmedewerker niveau 2 of een BBL-opleiding Retailspecialist niveau 3.

Wat leer je?

Tijdens de Vooropleiding retailmedewerker leer je beter spreken, luisteren, lezen en schrijven in het Nederlands. Je leert de basis van het rekenen. Optellen en aftrekken, maar ook vermenigvuldigen en delen. Ook maken we een start met het rekenen in procenten.

Alle lessen, zowel de lessen Nederlandse taal als de rekenlessen, staan in het teken van het werken in de retail. Situaties uit de praktijk van werken in een winkel komen voorbij.

Met deze vooropleiding op zak kun je makkelijker de toelatingstoets tot het mbo halen en vervolgens instromen bij een BBL-opleiding Retailmedewerker (niveau 2, leeftijd 23+) of BBL-opleiding Retailspecialist (niveau 3, 23+).

Voor wie is deze cursus?

De Vooropleiding retailmedewerker is voor iedereen die de Nederlandse taalvaardigheid en/of rekenvaardigheid naar een hoger niveau wil brengen. Je bent 23 jaar of ouder.

Duur

10 weken. Startdatum, locatie en kosten in overleg.