Zorg & Welzijn

Train de trainer Tech@doptiespel

Train de trainer Tech@doptiespel

Waar ligt de behoefte van jouw collegas om zich te ontwikkelen in zorgtechnologie? Na het volgen van Train de trainer tech@doptiespel kan jij die als V&V-professional boven tafel halen. Zodat je collegas precies weten hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Door het spelen van het tech@doptiespel word je als V&V-professional (verzorgende en verpleegkundige) getraind in gesprekstechnieken. Met deze gesprekstechnieken kun je de ontwikkelbehoefte van jouw collegas op het gebied van zorgtechnologie helder krijgen. Het format van dit spel nodigt deelnemers uit om met elkaar in gesprek te gaan over het thema zorg en technologie.

Waarom is dit zo belangrijk? Technologie speelt een steeds grotere rol in een zorgomgeving. Daarom is het belangrijk dat jouw collegas wegwijs worden in het gebruiken van deze technologie. Zo kunnen zij hun werk nog beter ondersteunen en uitvoeren. Nu en in de (nabije) toekomst.

Vanuit het practoraat Tech@doptie is het tech@doptiespel ontwikkeld. Wil je meer weten over de activiteiten en andere trajecten van het practoraat Tech@doptie? Kijk dan op de website van Tech@doptie.

Wat leer je?

Met Train de trainer tech@doptiespel word je in twee dagdelen getraind in gesprekstechnieken. Tijdens het eerste dagdeel spelen de deelnemers zelf het tech@doptiespel onder begeleiding van een trainer. Het spel bestaat uit verschillende gesprekskaarten waarmee wordt gewerkt.

Na het spelen van dit spel hebben je een eigen beeld gevormd op zorgtechnologie. Vervolgens krijg je advies over hoe je dit tech@doptiespel zelf kunt inzetten in gesprekken met collegas.

Dagdeel twee is een intervisiemoment waarin de ervaringen worden besproken en aanvullende tips worden gegeven.

Het tech@doptiespel zal voor aanvang van het eerste dagdeel naar je worden opgestuurd. Na het volgen van deze Train de trainer kan je worden ingezet als voorloper in verschillende teams. Je weet hoe je de opgedane kennis in het eigen team kan inzetten om een gesprek over zorgtechnologie te faciliteren.

De kosten van de training zijn op basis van een offerte.

Voor wie is deze cursus?

Werk jij in een zorg- en/of welzijnsorganisatie? En ben je geïnteresseerd in innovatie en zorgtechnologie? Dan is Train de trainer tech@doptiespel een goede training voor jou. Bijvoorbeeld als je medewerker bent in zorg en welzijn, beleidsmedewerker innovatie of een kartrekker technologie in jouw organisatie.

Duur en groepsgrootte

De deelnemers worden in twee dagdelen getraind van 2,5 klokuur per dagdeel. De planning is in overleg met de adviseur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Meer weten?