Veiligheid mbo-opleidingen

Maak de omgeving veiliger

Een opleiding beveiliging biedt jou de kans om jouw omgeving veiliger te maken. Ben je sportief, kun je goed met mensen omgaan en schat jij ze ook goed in? Herken signalen en verdachte situaties of personen. Ontdek het allemaal met een opleiding in de veiligheid.

Opleiding tot beveiliger

Met een opleiding tot beveiliger leer je hoe je winkels, bedrijven, openbare gebouwen, terreinen, evenementen en personen beveiligt. Kies je voor Handhaving, Toezicht en Veiligheid dan kun je doorstromen naar een functie bij de gemeente of een opleiding bij de politie voor een functie als politiemedewerker. Ook kun je doorstromen naar de Marechaussee. Welke opleiding je ook kiest, je mag jouw talenten op meerdere gebieden ontwikkelen. Kies wat bij je past én wat je leuk vindt om te doen.

Uniform op school

Al vanaf de eerste dag van de opleiding zijn studenten verplicht om een uniform te dragen. Zowel op school als tijdens de praktijkopdrachten en stages.

Het dragen van een uniform draagt bij aan de beroepshouding van studenten. Ze zijn met uniform direct herkenbaar en worden ook anders benaderd en beoordeeld. Dit draagt in grote mate bij aan het bewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel van studenten.

Actueel

Voormalig voorzitter van het college van bestuur, Ben Geerdink, is vrijdag 16 september overleden.