Leerwerktraject logistiek voor MVO Solutions

4

april

2019

Bij Entree is een nieuw leerwerktraject gestart in samenwerking met MVO Solutions, de gemeente Arnhem, het Werkgeversservicepunt (WSP)en het LeerWerkloket.

In de eerste fase van dit anderhalf jaar durende traject lopen de deelnemers een half jaar stage in de logistiek (met behoud van uitkering) en daarna krijgen ze een betaalde baan van minimaal 24 uur per week voor één jaar via MVO Solutions. Gedurende die hele periode volgen ze bij Entree de BBL-opleiding Assistent Logistiek en krijgen ze één avond per week extra NT2-les als dat nodig is.

Om uitval te voorkomen zijn er twee jobcoaches betrokken bij dit project; zij zijn de spin in het web en hebben contact met Rijn IJssel, MVO en de werkplek. De deelnemers kunnen met alle vragen en problemen bij hen terecht.

Er is veel werk in de logistiek en een dergelijk werkgelegenheidsproject speelt hier mooi op in. De deelnemers zijn aangedragen door alle gemeenten in onze regio, Scalabor en het WSP. De huidige groep bestaat uit 19 deelnemers, variërend in de leeftijd van 25 tot 50 jaar en een groot deel van hen is statushouder.