Rijn IJssel en Sportbedrijf Arnhem continueren samenwerking

29

augustus

2019

Rijn IJssel CIOS Arnhem en Sportbedrijf Arnhem continueren de samenwerking. Daartoe hebben beide partijen op donderdag 29 augustus een wederzijds huurcontract ondertekend.

Samenwerking

De samenwerking houdt in dat CIOS Arnhem en sportcentrum Valkenhuizen gebruik maken van elkaars sportfaciliteiten. Beiden zijn buren van elkaar aan de Beukenlaan in Arnhem-Noord. Zo maken de CIOS-opleidingen voor de opleiding van studenten gebruik van onder andere de sporthallen, de atletiekaccommodatie, de klimwand en het zwembad van het Sportbedrijf. Eind 2020 komt daar ook het splinternieuwe wedstrijdbad bij dat momenteel tegen sportcentrum Valkenhuizen wordt aangebouwd.

Omgekeerd kunnen gebruikers van Valkenhuizen ook bij CIOS Arnhem terecht. CIOS stelt een sporthal, de turnhal en de dojo (voor verdedigingssporten) beschikbaar. “Op deze manier maken we efficiënt gebruik van elkaars accommodaties”, zegt Ben Geerdink, voorzitter college van bestuur van Rijn IJssel. “Sportbedrijf Arnhem kan onze schoolfaciliteiten vooral in de avonden en in de weekenden gebruiken wanneer wij geen lessen hebben en wij kunnen overdag gebruik maken van Valkenhuizen dat dan minder gebruikt wordt. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen sporten en verhogen we de efficiency.”

Naast het gebruik van elkaars faciliteiten heeft de samenwerking nog een ander voordeel zegt Albert Matthijssen, directeur Sportbedrijf Arnhem. “We ontmoeten elkaar meer, wisselen stagiairs uit en delen kennis. CIOS Arnhem is een begrip om mee samen te werken.”