Rijn IJssel ontvangt officiële branche-erkenning INretail

19

juni

2019

Brancheorganisatie INretail reikte op 19 juni in het Retail Leerlab in Arnhem de branche-erkenning uit aan twee fashion & retail-opleidingen van Rijn IJssel. INretail geeft deze erkenning specifiek aan opleidingen op het gebied van fashion die een aantoonbare sterke samenwerking hebben met ondernemers in de regio. De opleidingen Eerste verkoper | Verkoopspecialist fashion en Manager retail | Business & fashion krijgen de branche-erkenning.

Studenten en ondernemers verbinden
INretail prijst de duidelijke visie van de onderwijsteams op samenwerken met INretail en fashionretailers om de opleidingen beter te laten aansluiten op de beroepspraktijk. Rijn IJssel vervult in de regio een actieve rol in het verbinden van ondernemers aan de opleidingen waardoor studenten goed voorbereid worden op een toekomst in de fashion & retail. Zo ontmoeten in het Retail Leerlab van Rijn IJssel de studenten en ondernemers uit de retail van de binnenstad in Arnhem elkaar en voeren ze gezamenlijke projecten uit.
De jury waardeert ook de Talentday, een jaarlijks terugkerend kennismakingsevent in het Gelredome in Arnhem voor studenten en lokale bedrijven.

Samenwerking INretail en KCH
INretail ontwikkelde samen met Kenniscentrum Handel (KCH) de auditcriteria. KCH is een onafhankelijk instituut voor audit en kwaliteitsbewaking en voerde in februari 2019, in opdracht van INretail, de audits uit.