Acht medailles voor studenten Rijn IJssel op Skills The Finals

26

maart

2019

Rijn IJssel heeft er drie vakkampioenen bij. Tijdens het nationaal kampioenschap van Skills The Finals ging goud naar: Kim Messing uit Arnhem voor het onderdeel Medewerker evenementenorganisatie, Jennika Nooteboom uit Arnhem voor Medewerker mode/maatkleding en Melissa Balduk uit Ulft voor het onderdeel Tandartsassistent.

Ook andere studenten van Rijn IJssel lieten zich niet onbetuigd. Lisa Hartjes uit Arnhem en Tom Linthorst uit Eerbeek sleepten zilver in de wacht voor respectievelijk de onderdelen Modeontwerper en Ondernemer Retail. Bronzen medailles waren er voor: Peter van Woerkens uit Westervoort in de categorie Autotechnicus, Roy Scheper uit Arnhem in de categorie Bedrijfsadministrateur en Sanne van Silfhout uit Arnhem in de categorie Intereuradviseur. Rijn IJssel is enorm trots op de resultaten van deze vakkanjers.

In totaal deden 310 mbo-studenten mee aan het nationaal kampioenschap van Skills The Finals, dat van 20 tot en met 22 maart in de RAI in Amsterdam plaatsvond. Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken zeventien finales op tien verschillende locaties in Nederland gehouden. Skills The Finals zijn de vakwedstrijden voor het mbo, variƫrend van verpleegkunde en patisserie tot fietstechnicus en modeontwerper. In totaal waren er 38 gouden plakken te verdelen. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium waarmee ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen ze het beroepsonderwijs naar een hoger niveau.

WorldSkills Netherlands
Skills The Finals wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Met deze wedstrijden wordthet belang van vakmanschap benadrukt, samen met de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.