Alternatieve expositie creatieve opleidingen

6

juli

2020

De Arnhemse Vosdijk ziet er vanaf deze week extra vrolijk uit. De hekken op het terrein van de Velpercampus, het toekomstig hoofdonderkomen van Rijn IJssel, worden voorzien van bannerdoeken. Een groot deel hiervan bevat afbeeldingen van examenwerken van studenten van de creatieve opleidingen.

De actie dient als alternatief voor een geplande expositie in de voormalige Arnhemse Koepelgevangenis, die als gevolg van de coronacrisis is afgelast. De examenwerken, die tot 20 augustus blijven hangen, maken deel uit van een grotere reeks banners die als bouwdoeken gaan fungeren op de Vosdijk.

Met deze doeken, die op dinsdag 7 en woensdag 8 juli worden opgehangen, presenteert Rijn IJssel zich als toekomstige bewoner van het voormalig Akzo Nobel-terrein. De creatieve opleidingen, ict- en technische studies én de Internationale Schakelklas maken de komende anderhalf jaar de overgang naar de Velpercampus. Ook het college van bestuur en de stafdiensten van Rijn IJssel strijken er neer, waarmee het terrein het kloppend hart van de organisatie wordt.

Naast de expositie maakt een modeshow gewoonlijk deel uit van de inbreng van de creatieve opleidingen tijdens het jaarlijkse Fashion + Design Festival in Arnhem. Vanwege de annulering hiervan in verband met de coronacrisis, hebben de Rijn IJssel-studenten dit jaar een videoclip opgenomen als alternatief voor de modeshow.