Driemaal goud en eenmaal brons bij Nederlands Kampioenschap

9

maart

2020

Driemaal goud en eenmaal brons. Dat is de oogst van Rijn IJssel tijdens de finales van Skills Heroes, het Nederlands Kampioenschap voor mbo-vakwedstrijden. Aan dit evenement van 4 tot en met 6 maart in WTC Expo Leeuwarden deden elf Rijn IJssel-studenten mee.

Goud was er voor Brian van de Ven uit Herveld. Hij won de strijd om de titel beste Fietstechnicus. Eveneens op de hoogste trede stond Mikey de Graaff (Duiven). Hij mag zich de beste Junior accountmanager noemen. Kim Mintjes uit Didam werd verkozen tot de beste in de categorie Ondernemer retail en Ani Pivazyan uit Nijmegen behaalde brons in de categorie Specialist mode/maatkleding.

Opmaat voor Europese wedstrijden
De kans is aanwezig dat Kim Mintjes dankzij haar titel later dit jaar mee mag doen aan de EuroSkills-wedstrijden in het Oostenrijkse Graz. Deze vinden plaats van 16 tot en met 20 september. Voor deze internationale vakwedstrijden heeft Nederland zich ingeschreven voor onder meer de categorie Ondernemer retail.

Over Skills Heroes
Skills Heroes bestaat in Nederland uit een voorronde op school, gevolgd door kwalificatiewedstrijden en tot slot de nationale finale. ‘Skills - the Finals 2020’ is georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met roc Friese Poort en andere mbo-scholen.

Mikey de Graaff
Mikey de Graaff
Kim Mintjes
Kim Mintjes
Brian van de Ven
Brian van de Ven
Ani Pivazyan
Ani Pivazyan