Hoog bezoek bij Vakschool Wageningen

23

september

2020

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de Vakschool Wageningen. Daar ging zij in gesprek met zowel studenten als docenten. Het doel van de D66-lijsttrekker in aanloop naar de verkiezingen: meer te weten komen over het mbo.

“Wat kunnen jullie je goed presenteren!”, sluit Kaag haar gesprek met de studenten van diverse opleidingen in Wageningen af. Zij heeft zojuist in een open gesprek onder meer te horen gekregen hoe de groep digitaal onderwijs ervaart. Ondanks de gevolgen van de coronacrisis maken de studenten zich niet veel zorgen over de waarde van hun diploma, zeggen zij desgevraagd: “We gaan er hooguit iets langer over doen.” Ambities zijn er sowieso bij de groep: de meesten zien hun studie als een opstap naar het hbo. Kaag luistert met interesse en concludeert hardop dat de studenten optimistisch zijn over de manier waarop ze in hun opleiding en toekomst staan.

Na een kleine pauze is er ruimte voor docenten om hun zegje te doen. Zij erkennen dat de omslag van fysiek onderwijs naar volledig online pittig en spannend is geweest. Zij hebben keihard gewerkt om de volledige opleiding te digitaliseren. “Iedere bakkerijstudent kan nu alles in de digitale leeromgeving vinden en hier gaan we ook in de toekomst veel profijt van hebben!”

Praktijklessen
Zowel de studenten als de docenten zijn blij dat er weer praktijklessen zijn. Het is binnen de koksopleiding belangrijk om voldoende vlieguren te maken en het volgen van praktijkles is cruciaal. Dat is zeker ook het geval is bij luchtvaartdienstverlening en facilitaire dienstverlening. Voor alle studenten van Vakschool Wageningen hebben we een stageplaats kunnen vinden dankzij onze goede contacten en nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

Het werkbezoek eindigt met een rondleiding langs de praktijklokalen, bakkerijwinkel en het restaurant. Kaag is blij verrast over de praktijkgerichte leeromgeving zoals de bakkerijwinkel, het hotel en restaurant waar gasten ook nu terecht kunnen. “Mijn zoon studeert in Wageningen, dus ik ga zeker een keer reserveren.”

Op de foto: docenten poseren 'coronaproof' met Sigrid Kaag centraal in het lichtblauwe jasje.