Studenten Rijn IJssel ingezet bij verkiezingen

10

maart

2021

Wie in Arnhem gaat stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, heeft volgende week een goede kans studenten van Rijn IJssel tegen te komen bij de stemlocaties. In totaal 54 studenten helpen bij het stemproces en de handhaving daar omheen.

Een groep van dertig studenten wordt ingezet bij het tellen van de stemmen. Daarnaast zijn 24 studenten actief als handhaver. De stemmentellers zijn afkomstig van diverse mbo-opleidingen van Rijn IJssel. Deze studenten gaan woensdag 17 maart helpen in de Eusebiuskerk en het stadhuis. Ook mogen zij aanwezig zijn bij het afronden van het stemproces, wanneer officieel proces-verbaal wordt opgemaakt van de resultaten op deze locaties.

Nog eens 24 studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid ondersteunen handhavers van de gemeente Arnhem. Zij houden op 15, 16 en 17 maart toezicht op verschillende stemlocaties in de stad. Ook zijn deze jongeren ter plekke beschikbaar als servicemedewerker voor stemmers met vragen.

Het inzetten van de studenten sluit mooi aan bij het streven van Rijn IJssel om voor goed burgerschap te zorgen, zegt een woordvoerder. “Het is voor deze groep een geweldige kans om de democratie van dichtbij te ervaren. Burgerschap in de praktijk!”