Rijn IJssel partner van opleiding tot Werkhondenprofessional

1

april

2022

Samenwerking met Yuverta mbo Nijmegen voor unieke studie

Rijn IJssel is actief betrokken bij een nieuwe en unieke opleiding in Nederland: Werkhondenprofessional. Studenten van Yuverta mbo Nijmegen kunnen deze vanaf komend studiejaar volgen. Het gaat om een cross-over van de opleidingen Dierverzorger en Beveiliger. Docenten van Rijn IJssel verzorgen de beveiligingsvakken, waarvan de toetsen worden afgenomen in Arnhem.

Het is voor het eerst dat de opleiding in Nederland wordt aangeboden. In drie jaar tijd ontwikkelen studenten er zich op niveau 4 tot hondengeleider of als trainer van speur-, detectie- en assistentiehonden. Bij de opleiding staan kennis over honden en hun training centraal.

Het beste van twee werkvelden
Richard Brinckman, Teammanager Veiligheidsopleidingen bij Rijn IJssel, is blij met de samenwerking. “Het welzijn van dieren is natuurlijk enorm belangrijk. Tegelijkertijd zijn werkhonden een effectief middel binnen de beveiligingssector. Met deze nieuwe opleiding wordt voor studenten het beste van twee werkvelden gecombineerd.”

Erica Bokelmann, docent van Yuverta mbo Nijmegen en samen met collega Thijs van der Harst initiatiefnemer van de opleiding: “We zijn trots dat we gaan starten met deze innovatieve opleiding. Bij de opleiding combineren we passie voor honden met kennis over beveiliging. Het is dus een ideale opleiding voor studiekiezers die het liefst de hele dag een hond om zich heen hebben en ook willen werken met mensen.”

Rob van den Oetelaar, directeur K10 Workingsdogs B.V.: “Nederland is de grootste exporteur van werkhonden in de wereld. Daarom zijn we blij dat we eindelijk een specialistische werkhondenopleiding krijgen.” Arnold van den Oetelaar, eigenaar van Police Dogs Centre Holland B.V. vult aan: “Met 1,5 miljoen honden in Nederland is het tijd voor een professionaliseringsslag. Deze opleiding is dé stap.”

Voorlichtingsavonden
Rijn IJssel organiseert vrijdag 8 april een open dag. Deze duurt van 16:00 tot 20:00 uur. Tijdens de open dag wordt bij de opleidingen Veiligheid in Arnhem voorlichting gegeven over de nieuwe opleiding. Aanmelden kan via www.rijnijssel.nl/opendag.
Yuverta mbo Nijmegen houdt 19 april en 31 mei voorlichtingsavonden over de opleiding Werkhondenprofessional. Aanmelden kan via yuverta.nl/kennismaken.