CIRFOOD nieuwe horecapartner Rijn IJssel

10

februari

2022

Horecapartner CIRFOOD is officieel gestart bij Rijn IJssel. Het bedrijf heeft als slogan ‘feed the future’. Daarbij komt veel meer kijken dan alleen het aanbod van eten en drinken, vertellen districtsmanager Huub Luikenaar en salesmanager Priscilla Hendriks. “Onze medewerkers zijn zich bewust van hun rol en zoeken actief de verbinding met studenten en hun omgeving.”

De van oorsprong Italiaanse cateraar mikt op het gebruik van veel ‘eerlijke en echte voeding’ van eigen bodem. Daarbij let CIRFOOD op maatschappelijke veranderingen, legt Huub uit. “Zo werken we samen met de organisatie ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’. Daarnaast staan we in verbinding met het Voedingscentrum om het begrip gezonde schoolkantine zo goed mogelijk in te vullen.” En dat lukt goed, vervolgt Huub. “Tachtig procent van het aanbod is verantwoorde voeding. We letten erop dat het vers is en kunnen ook veel terplekke nog bereiden. Verder gaan we volop mee in de eiwittransitie: meer plantaardig en minder dierlijk.”

Modern horecaconcept
Met de komst van het bedrijf behoort het woord ‘catering’ definitief tot de verleden tijd. “Bij ons gaat het echt om een horecaconcept”, stelt Priscilla. “Zo kijken we uitgebreid naar de omgeving en de vraag hoe we die onderdeel kunnen maken van de schoolrestaurants.” Zo moeten omwonenden van de ENKA-campus ook welkom zijn om er te lunchen “en misschien een aantal avonden per week ook voor het diner”, vult Huub aan.
Partnerschap is belangrijk, meent CIRFOOD. “We willen niet zomaar ons concept uitrollen. Per locatie wordt gekeken waar we onderscheidend kunnen zijn. Dat doen we ook graag in samenspraak met onze gasten, zoals de studentenraad”, legt Priscilla uit. “Daarbij wordt onder meer gekeken naar zogeheten gastprofielen. Er wordt rekening gehouden met zaken als geslacht, religie en budget. We willen er zijn voor alle soorten eters.”

Toekomstbestendig
Maatschappelijk bewustzijn en duurzaamheid zijn een groot goed bij CIRFOOD, zegt Huub. “Denk aan zero waste, geen afval. Zo willen we gaan samenwerken met Too Good to Go, een beweging om eten ‘een tweede kans te geven’. Niets weggooien aan het eind van de dag wat je nog prima elders kunt gebruiken.” Priscilla: “We staan ook echt voor onze slogan, ‘feed the future’. De toekomst begint bij de jeugd en daarom vinden we het ook zo mooi om met Rijn IJssel samen te werken. Jullie studenten zijn de eters van de toekomst en die willen we graag bewustwording meegeven richting een gezonder leven.” Huub: “Dát is ons dna. We zijn bezorgd over bezorgscooters die ongezonde voeding op school bezorgen. Een zorg die Rijn IJssel met ons deelt, dus daar is nog een gezamenlijke wereld te winnen!”