Algemeen

Algemeen

Lees de volledige instructiefolder over het digitale werken bij Rijn IJssel voor studenten.

Voor uitleg hierover kun je contact opnemen met jouw loopbaancoach (LBC’er).

Je kunt terecht bij de examencommissie van je opleiding. Het diploma wordt maar één keer uitgereikt dus je ontvangt geen nieuw diploma. Je krijgt dan wel een bewijs dat je de opleiding hebt afgerond.

Dat is afhankelijk van het soort klacht.

  • Er is een procedure voor klachten over school, over het doen en laten van medewerkers van Rijn IJssel of de gang van zaken op school of over de missie, het beleid of de doelstellingen van Rijn IJssel, het profiel en het concrete opleidingsaanbod en de dienstverlening van Rijn IJssel, de intakeprocedure en/of (een bezwaar tegen) de afwijzing voor een opleiding van Rijn IJssel of over de sollicitatieprocedure. Deze procedure vind je hier onder 'Klachtenreglement'.
  • De andere procedure is voor klachten over toetsen en examens. Als je het niet eens bent met een beslissing van de examencommissie of met een beslissing over je examinering, bijvoorbeeld een cijfer of een beoordeling, kun je bezwaar maken of in beroep gaan. Deze procedure vind je hier onder 'Commissie van beroep voor de examens'.

Als je een havo-diploma hebt kun je een aantal opleidingen versneld of verkort volgen.

Dit is niet in het algemeen te beantwoorden. Dit hangt af van jouw vooropleiding en komt aan de orde in het intakegesprek.

Je vindt jouw lesrooster en meer gegevens op SBIS, de elektronische leeromgeving (ELO) van Rijn IJssel. Kijk voor meer informatie op SBIS.

Schooljaar 2019-2020 begint officieel op 26 augustus 2019. Je wordt tijdig geïnformeerd over jouw rooster en wanneer je verwacht wordt voor de introductie en/of eerste lesdag.

Je vind de schoolvakanties hier op de website.

CIOS Arnhem is een van de vijf CIOS opleidingen in Nederland en werkt samen met de andere vier. CIOS Arnhem heeft mede door die samenwerking een breder scala aan keuzevakken en streams (uitstroomrichtingen) dan de andere opleidingen Sport en Bewegen.