Kosten

Kosten

Ben je 18 jaar of ouder en wil je studiefinanciering aanvragen, dan kun je dat doen bij DUO. Je hebt wel een eigen DigiD (met sms-functie) nodig.
Veranderen jouw leefomstandigheden of ga je verhuizen dan kun je ook jouw gegevens wijzigen bij DUO.

Heb je moeite met het bekostigen van de opleiding, dan zijn er bij Rijn IJssel een Steunfonds en een Noodfonds waar je een beroep op kunt doen.

Elk jaar stelt de minister het les- en cursusgeld opnieuw vast.

  • Voor een BOL-opleiding heeft de minister van OCW het lesgeld (als je op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder bent) wettelijk vastgesteld op € 1202,00. Dit geldt voor schooljaar 2020-2021. 
  • Voor de BBL-opleidingen op niveau 1 en 2 is het cursusgeld wettelijk vastgesteld op € 250,00 per cursusjaar. Voor BBL-opleidingen op niveau 3 en 4 is het vastgesteld op € 606,00. Ook deze bedragen gelden voor 2020-2021.

Naast het lesgeld of cursusgeld zijn er nog kosten voor boeken, materialen etc. Een specificatie hiervan vind je bij de opleiding.

Rijn IJssel zet zich in om de schoolkosten zo laag mogelijk te houden. In het schooljaar 2018-2019 zijn enkele maatregelen doorgevoerd, waardoor de kosten lager zijn dan daarvoor. Voortaan betalen studenten de uitgeversadviesprijs voor boeken en wordt er ook onder andere geen bijdrage meer gevraagd voor workshops of eendagsexcursies.