Rijn IJssel en ROC Nijmegen benoemen directeur Move to Match

1

juni

2022

Marina van der Steenstraten wordt de programmadirecteur van Move to Match. Dit is een nieuw onderwijsinitiatief tussen Rijn IJssel en ROC Nijmegen op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Beide roc’s richten zich met het scholingsaanbod voor volwassenen op de regio Arnhem-Nijmegen. Marina: “Ik vind het een geweldige kans om deze samenwerking tussen beide roc’s vorm te mogen geven”.

Blijven ontwikkelen
Marina van der SteenstratenIn haar nieuwe rol maakt Van der Steenstraten zich hard voor het belang van omscholen, bijscholen en herscholen. “De arbeidsmarkt is volop in beweging. Daarom is het vanzelfsprekend om je te blijven ontwikkelen. Omdat je inzetbaar wilt blijven bij je werkgever of omdat je je doorgroeimogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Gepersonaliseerd leren en ontwikkelen in aansluiting op de vraag van de arbeidsmarkt bestaat dan ook voor iedereen. Daar spelen we met Move to Match graag op in. We doen dat voor zowel werknemers, volwassenen én werkzoekenden. Voor al deze doelgroepen vinden we een geschikte (mbo-) opleiding.”

Scholingsvragen bedrijfsleven
De focus van Van der Steenstraten ligt op de invulling van scholingsvragen vanuit het bedrijfsleven. Daarover treedt Move to Match vervolgens in contact met de onderwijsteams van beide organisaties. Van der Steenstraten: “Ik ga sturing geven aan de back- en frontoffice die met deze scholingsvragen aan de slag gaan. Ook de positionering van Move to Match zal onderdeel zijn van mijn takenpakket.”

Van der Steenstraten werkt inmiddels ruim twintig jaar bij Rijn IJssel. Ze was actief binnen het cluster Zorg & Welzijn. Eerst als docent/opleider en later onder andere als beleidsmedewerker en als teamleider. In mei vorig jaar werd ze projectleider voor het programma LLO in samenwerking met ROC Nijmegen.